Hopp til hovedinnhold

David Mokel sjekker ut
promille
briller, og hvordan det påvirker kjøreferdighetene.

Scroll

Høy selvtillit

Blir Dennis Siva kjørt på av en David Mokel med høy selvtillit?

Kleint med pappa

Kjærlighet, fil, motortrucks og sånn...

Synet ditt svekkes fra første slurk med alkohol

Beruset person ser på månen, mens edru person ser på Burger King skilt.

Jeg blir helt idiot i fylla

Gutt, 18 år:

  • Jeg blir så cocky når jeg har drukket alkohol. Tror jeg er verdensmester, og mister helt kontrollen. Har hendt at jeg har gjort ting jeg har angret på, som å kjøre hjem fra fest i fylla. Vet det ikke er bra å fyllekjøre, blir flau og får fylleangst når jeg er edru. Folk sier jeg blir idiot i fylla, og jeg vil jo ikke det. Hvorfor blir jeg dust, når de andre ikke blir det?

SVAR:

Så fint du klarer å sette ord på opplevelsene dine. Du er ikke den eneste som opplever flaue ting i ungdomstiden, eller angrer på ting man har gjort når man har drukket alkohol. Alkohol kan påvirke mennesker forskjellig, også samme person fra gang til gang.

Det er vanlig at selvtilliten øker når man har drukket alkohol. For eksempel at man tror man har mye bedre kontroll under bilkjøring enn det som er realiteten. Det skal veldig lite alkohol til før man overvurderer evnene sine.

  • Dette kan du gjøre når:

Så fint at du søker råd når du ønsker hjelp. Det hjelper å prate om det, enten det er med foreldre, gode venner, helsesykepleier på skolen, eller andre du stoler på. Her finner du anonyme helpetelefoner, chat-tjenester og støttegrupper.

Vil du lese mer om alkohol og andre
rusmidler
i trafikken?

Fakta og kunnskap får du også i våre sosiale medier