Hopp til hovedinnhold

Usikker på når du er kjørbar?

Prøv promillekalkulatoren!

Promillekalkulator

Når er du kjørbar? Regn ut når du kan kjøre etter å ha drukket.

Ansvarsfraskrivelse

Har du drukket over flere dager vil ikke målingen bli like nøyaktig. Er du trøtt, sulten, sliten og/eller syk etter for eksempel festival anbefaler vi at du likevel venter med å kjøre til du føler deg i skjerpet form, selv om du stoppet å drikke for 12 timer siden.

Dersom du har stigende promille, drikker alkohol, bruker ulovlige rusmidler, kjører bil eller andre motorvogner rusa og/eller med promille på over 0,2, etter kalkulasjonen av Ung i trafikken er utført, er det ditt eget valg og ansvar. Ved å huke av «Jeg aksepterer» i kalkulatoren har du forstått dette og skjønner at målingen kan være noe unøyaktig.

Merk at dette er en beregning basert på opplysningene du har oppgitt, og ikke en nøyaktig måling. Det reelle promillenivået kan variere fra person til person. Ung i trafikken fraskriver seg alt ansvar etter kalkulasjonen er utført.

Utregning

Alkohol i gram (dl * Vol% * 0,8)/ (kroppsvekten i kg * X %) – (Y * timer fra drikkestart) = promille

I gjennomsnitt vil alkoholen fordele seg i 60 prosent av kroppsvekten hos kvinner og i 70 prosent av kroppsvekten hos menn.

  • I vår kalkulator har vi satt denne til den laveste verdien og minimumsverdi for kroppsvann – 50% for kvinner og 60% for menn (55% for "jeg vil ikke oppgi kjønn").

Forbrenning av alkohol per time. Som en hovedregel anslår vi at alkoholen forbrenner med 0,15 promille per time (0,10–0,25).

  • I vår kalkulator har vi satt denne til gjennomsnittet – 0,15.
  • Kalkulasjonen har en sikkerhetsmargin, og viser resultat/klokkeslettet promillen mest sannsynlig er på 0,00, ikke eksempelvis 0,19.

Formelen gir en omtrentlig beregning.