Hopp til hovedinnhold
Trafikksikkerhet

Brosjyre konkurranse Morellbakken ungdomsskole

Publisert: . Sist oppdatert:

Kreative forslag rettet mot trafikksikre valg på el-sparkesykkel

Det var gruppen med Vilja Steig, Maria Holden og Manuel Valentin med slagordet «Ditt liv, Din sikkerhet» som stakk av med seieren i konkurransen om å lage beste brosjyre i kombinasjonen trafikksikkerhet og el-sparkesykkel.

- Det føltes helt fantastisk og gøy å vinne, sier gjengen som stakk av med seieren.

Ønsker du å gjennomføre et prosjekt med din klasse?

Ta kontakt med oss dersom du er interessert i et kombinert teoretisk og praktisk undervisningsopplegg om elsparkesykkel.

Et prosjekt i naturfag for niendeklasse

I et auditorium fylt med niendeklasser fra Morellbakken ungdomsskole, presenterte elevene gruppevis sine brosjyrer. Der hadde alle gruppene tatt med elementer fra naturfag, trafikkinformasjon og grafiske hjelpemidler. På første rad satt en spent jury bestående av representer fra Ung i trafikken, VOI og natteravnene.

  • Ungdommene har fått i oppgave fra lærerne, i samarbeid med VOI, Natteravnene og Ung i trafikken å lage trafikksikkerhetsbrosjyrer for el-sparkesykkel.
  • Alle niendeklassingene var med på prosjektet, men kun en brosjyre fra hver klasse gikk videre til finalen, dermed var det fem finalister som skulle presentere sine bidrag.
Bilde av vinnerbrosjyren om trafikksikkerhet på elsparkesykkel. Bruk en Voi trygt?

Oppfordret til å kjøre trygt

  • Flere viktige punkter ble nevnt fra samtlige grupper. Et av eksemplene var viktigheten med hjelmbruk, og henvisning til ulykkesstatistikk som viser at nesten ingen brukte hjelm på elsparkesykkel.
  • I tillegg til sikkerhetsutstyr ble det presentert andre elementer som bevegelsesenergi i fart, refleksbruk, hvordan skader skjer, og tips til å kjøre trygt.

Imponert over vinnerne

Prosjektansvarlig, Liv Marie Bendheim, var ganske imponert over alle gruppenes forståelse av oppgaven, og kreative måter å løse en brosjyre på.

  • Alt fra spennende illustrasjoner til «caser».

Juryen som bestod av Ung i trafikken, Voi og Nattravnene var spesielt imponert over vinneren som hadde tenkt utenfor boksen og laget en brosjyre i Instagram format.

  • Vinneren hadde laget en lettfattelig brosjyre som var lett å konsumere. Samtidig var dem veldig dyktige på språklige virkemidler, sier Bendheim.

Ditt liv, din sikkerhet

Da vinnergruppen til slutt ble spurt om de hadde lært noe i forbindelse med prosjektet, var de klar:

  • Vi kommer garantert til å endre måten vi tenker sikkerhet på når vi bruker el-sparkesykkel og spesielt med tanke på hjelmbruk, avslutter gjengen bak slagordet «Ditt Liv, Din sikkerhet»