Hopp til hovedinnhold
Klubbene våre

Jarand er europamester i trial!

Publisert: . Sist oppdatert:

Skrevet av

Simen Murud Gundersen

Kommunikasjonsrådgiver

Søndag 20. august ble Ung i trafikken-utøver Jarand-Matias Vold Gunvaldsen europamester i trial. Huldeborg Barkved kom på andreplass i kvinneklassen.

Det var lenge klart at det kunne bli norsk europamester i 2023 sesongen. Men for at det skulle bli en realitet måtte Jarand vinne, mens Teo Colairo fra Frankrike ikke fullførte bedre enn på 3. plass. Det var derfor duket for en skikkelig thriller i Ale, like nord for Gøteborg.

-Jeg var bare en gutt med en drøm

Det ble spennende helt inn, da både Jarand og Teo endte med like mange poeng, og da avgjøres det hele på poeng fra forrige runde - der var Jarand klart best, og ble med det europamester i trial. Fra før av er han nordisk junior og seniormester samt verdensmester for lag.

På sin egen Instagram kommenterer Jarand triumfen slik:

-EUROPAMESTER! Jeg var bare en gutt med en drøm, tusen takk til hele familien min - jeg kunne ikke gjort det uten dere!

Hele familien er med

Team Vold-Gunvaldsen er en "familiebedrift" der hele familien er engasjert rundt Jarand, samt hans to brødre Jacob Olaus og Nils Johan. For å bli best flyttet Jarand fra Lillesand til Spania for å få de best forutsetningene på trening, og det har åpenbart gitt gode resultater. Ung i trafikken er stor og stolt sponsor av Jarand, og alle andre utøvere med logoen vår på kjøredressen.

I kvinneklassen tok Norge sølv, med Huldeborg Barkved som fullførte rett bak Alice Minta fra Storbritannia. Det ble også sølv til Wilde Moi i Womens international-klassen.

Ung i trafikken er stolt av å ha hele 12 medlemmer med i EM. Gratulerer til alle utøvere og deres støtteapparat!

Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelig terreng, uten å ha føttene i bakken, det kalles også for motorsportens svar på akrobatikk. Man må ha balanse, teknikk, utholdenhet og en god dose mot for å drive med trial. I sesongen 2023 har det vært med 16 utøvere i europamesterskapet for menn og 18 utøvere i kvinneklassen. Et løp kan vare fra 3 - 6 timer.